Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Seminerlerinin İlki Borsa İstanbul’da Düzenlendi
26.09.2013
“Türev Piyasalar Uygulamaları ve Opsiyon Stratejileri” başlığıyla gerçekleştirilen seminerde, eğitmen James Prichard gerçekleştirdiği sunumla katılımcıları bilgilendirdi.
Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) Seminerlerinin ilki, 26 Eylül 2013 Perşembe günü Borsa İstanbul Konferans Salonu’nda düzenlendi. “Türev Piyasalar Uygulamaları ve Opsiyon Stratejileri” başlıklı seminer, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in açılış konuşmasıyla başladı.
Çetin Ali Dönmez: “Eğitimleri yatırımcının daha da bilinçlenmesi ve yeni yatırımcıların piyasamıza gelmesi amacıyla düzenliyoruz”
“Türev piyasalarımız, ekonomimizin büyüklüğü ve gücü ile karşılaştırıldığında henüz istediğimiz aşamada değil. Piyasamızın daha likit hale gelmesi için bugünkü yatırımcı tabanının genişlemesi ve bu genişleme yaşanırken de yatırımcıların daha bilinçli hareket etmesi gerekiyor” diyerek sözlerine başlayan Çetin Ali Dönmez; “Piyasamızda işlem gören ürünlerin spekülatif amaçlı kullanımın öne çıkmasından öte risk yönetimi ile portföy yönetiminde getiri yükseltme ve ürün çeşitlendirmesine imkan sağlayacak şekilde kullanılmasını daha çok arzu ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın 5 Ağustos 2013 tarihinde başarılı bir şekilde birleşmesini takip eden dönemde yatırımcının daha da bilinçlenmesi ve yeni yatırımcıların piyasamıza gelmesi amacıyla düzenlemeyi planladığımız eğitimlerden ilki olan bugünkü programın açılışını yapmaktan onur duyuyorum. Borsamızın yatırımcıya ulaşmasında en önemli paydaşlarımız olan aracı kurum ve bankalarımızın çalışanlarının bilgi seviyesinin artmasına da büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu tür eğitimleri mümkün olduğu kadar yurtdışı piyasa tecrübesi olan Eğitmen James Prichard gibi değerli konuşmacıların katkısıyla düzenlemeye devam etmeyi planlıyoruz. Eğitim içeriklerinin ve eğitimcilerin belirlenmesi başta olmak üzere piyasamızın gelişmesine yönelik olarak sizlerden gelen tüm önerilerin önemle dikkate alınacağını ifade ediyor ve hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Açılış konuşmasının ardından seminer, Eğitmen James Prichard’ın interaktif sunumuyla devam etti. Prichard, sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

