cover-img

Türkiye ve Birleşik Krallık Arasındaki Finansal Teknoloji İşbirliği Projesinin 2. Çalıştayı Borsa İstanbul’da gerçekleştirildi

Türkiye ve Birleşik Krallık Arasındaki Finansal Teknoloji İşbirliği Projesinin 2. Çalıştayı Borsa İstanbul’da gerçekleştirildi

14.02.2018

Türkiye ve Birleşik Krallık (United Kingdom) arasında işler bir üst düzey finansal teknolojiler (fintech) paydaşlar grubu kurmak, iki ülkedeki finansal teknolojiler endüstrisinin gelişimine yönelik işbirliği yol haritasını belirlemek ve ortak çıkar/fayda bulunan faaliyet alanlarını tespit amacıyla ortak bir proje başlatılmıştır.

Türkiye tarafında Borsa İstanbul’un, İngiltere tarafında ise Londra Borsası’nın eş başkanlığını yürüteceği projede yer alan temel işbirliği noktaları aşağıdadır:

  • Düzenleme ve Politika
  • İnovasyonun teşvik edilmesi
  • Borsaların rolleri
  • İslami finans ve finansal teknoloji
  • Finansal teknoloji ve eğitim: Üniversiteler ile işbirliği

Üç çalıştaydan oluşması öngörülen bu projenin 2. çalıştayı 12 Şubat 2018 tarihinde, “İslami Finans ve Finansal Teknoloji” ile “Finansal Teknoloji ve Eğitim” başlıkları altında Merkez Bankası, katılım bankaları, FODER temsilcilerinin ve üniversitelerimizden öğretim üyelerinin katılımıyla Borsa İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.